Na začátku 70. roku činnosti

Možná nejstarší aktivní stříbrský spolek, který aktuálně nese oficiální název Automoto klub Stříbro v AČR, zahajuje 70. rok své činnosti. Náš klub je dnes pobočným spolkem Autoklubu České republiky, kterýžto je pro motoristické disciplíny nejvyšší tuzemskou sportovní autoritou. Platí to i pro motokros, který je samozřejmě pro AMK Stříbro tím nejoblíbenějším motosportem. Jak by také ne, vždyť právě u nás na Terénu sv. Petra se v roce 1948 jel vůbec první motokrosový závod v tehdejším Československu a v 70. letech minulého století jsme hned pětkrát hostili závod motokrosového MS.

 

AMK Stříbro také letos uspořádá atraktivní terénní závody, které budou tradičně patřit mezi nejvýznamnější sportovní akce v regionu. V sezóně 2016 se nám nejprve představí 30.4. Západočeský pohár, před prázdninami 26.6. to bude MMČR sajdkár a čtyřkolek a zcela na závěr sezóny 23.10. se u nás odehraje finále přeborového Motul Cupu.

 

Na výroční schůzi, která se konala 10.2.2016 v motorestu v Těchlovicích, vysvětlil současný předseda klubu Miroslav Vraný členské základně nedávné rozhodnutí výkonného výboru, které v souladu s doporučením pražského ústředí přineslo konec všestranně rizikových a pořadatelsky náročných sdružených tréninků o Pohár sv. Petra. Klub se nyní soustředí na vytváření podmínek pro individuální formy tréninku a samozřejmě bude i nadále pořádat motokrosové závody z různých seriálů Autoklubu ČR. Nelze opominout ani péči o samotné závodiště, na kterém je v plánu oprava věže u startovní rovinky a výstavba nové budovy pro časoměřiče.

 

Zmíněnou výroční schůzi navštívili jako hosté i poslanec Parlamentu ČR Ing. Václav Votava a starosta Stříbra Bc. Karel Lukeš. Oba politici vyjádřili uznání a poděkování za dosavadní činnost klubu a popřáli do budoucna všem členům zdar v práci a pevné zdraví. Věřme, že příští vzájemné setkání bude na našem terénu při některé z chystaných akcí, na které si AMK Stříbro již nyní dovoluje srdečně pozvat celou veřejnost.

Text a foto: Miroslav Šimek