Západočeský motokrosový podzim

Západní Čechy jsou tradiční baštou motokrosu, ne-li přímo nejsilnějším regionem tohoto sportu. Není tedy až takovým překvapením, že právě sem míří významné seriály s posledními podniky letošní sezóny.

Festival "Západočeský motokrosový podzim" zahájí Lorenc - Logistic 2016 Mezinárodní mistrovství České republiky juniorů. V sobotu 24.9.2016 vystoupí na trati v nedalekém Merklíně u Přeštic tuzemská mládežnická elita v doprovodu kvalitních zahraničních hostů. Dopoledne budou tradičně probíhat volné a kvalifikační nácviky, mistrovský koncert začne od 12:30. Mladíky samozřejmě čeká ještě finálový podnik 8.10.2016 přesunutý do Pacova, ale některé třídy by mohly doznat svých letošních mistrů již na jihu Plzeňska. Kompletní pozvánku na atraktivní merklínský závod přináší populární motoristický portál MOTOLEVEL.COM: www.motolevel.com/clanek-7522-pozvanka-na-mmcr-v-motokrosu-junioru-do-merklina-u-prestic

Hned o týden později v neděli 2.10.2016 finišuje na světové trati v Lokti nad Ohří nejvýznamnější tuzemský seriál BUKSA / ADOS MOTOKROS 2016 Mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu. Přestože v nejprestižnější třídě MX1 je již jistým mistrem Martin Michek, stále je v posledním závodě šampionátu spousta nevyřešených tajenek. Naši piloti vynechali minulý podnik v Opatově, protože se termínově kryl se závodem německého ADAC MX Masters. V bahenním pekle Holzgerlingenu se prosadil hlavně Petr Smítka (KTM, COFAIN Racing Team), který si parádním čtvrtým místem polepšil na konečnou 8. příčku v respektovaném seriálu. Neztratil se ani Rudy Weschta (Suzuki, Team AB-Racing) velmi kvalitní 11. pozicí. Posunul se tím na celkové 23. místo. V MMČR drží Smítka 2. pozici a Weschta je před finálem v Lokti na 5. příčce.

Do Merklína se vrátí motokros ještě jednou. Západočeský pohár zde 15.10.2016 bude uzavírat svou zatím úspěšnou premiérovou sezónu. Na závěr motokrosové přehlídky přijde finále krajského přeboru sdružených středisek západních, středních a severních Čech. MOTUL Cup se bude rozhodovat již tradičně ve Stříbře na Terénu sv. Petra. Pokud bude v neděli 23.10.2016 příhodné počasí, budou si muset závodníci poradit i se slavným skokem přes silnici! Bližší informace k těmto závodů samozřejmě ještě včas zveřejníme zde na našem webu.

Text: Míra Šimek
Foto: Kamil Švidra (MMČR juniorů 2015, Merklín)