Nový rok na terénu

Severní svahy s jinovatkou, jižní svahy téměř zelené, takto dvoubarevný byl Terén sv. Petra na Nový rok 2017. Motokrosový svatostánek přivítal své pravověrné rozzářen ostrým sluncem, jakoby vše symbolizovalo úspěšný nadcházející rok. Automoto klub Stříbro v AČR v něm oslaví 70 let od ustavující schůze v roce 1947 a zdejší závodiště si odkroutí jubilejní 70. sezónu.

Samozřejmě že velká jubilea si zasluhují řádnou oslavu, a tak AMK Stříbro plánuje na letošní rok skutečně exkluzivní závodní menu. Více prozradíme již brzy. Na začátku roku ale bylo třeba nejprve sejít se s přáteli a společně vykročit tou správnou nohou do roku 2017. Stará garda zkušeně zabrala teplou klubovnu, zatímco mladé pušky se šly sklouznout při minizávodě na okruhu nad silnicí.

První tuzemský motoristický podnik roku 2017 dopadl na výtečnou. Piloti si bravurně poradili s nástrahami zimního terénu, předvedli velmi dobrou fyzičku a technickou připravenost motocyklů a v neposlední řadě i taktickou vyspělost v dramatických bitvách s konkurenty. Nakonec se všem povedlo dojet si pro body mezi nejlepší dvacítkou.

Kolektiv AMK Stříbro přeje motokrosové veřejnosti vydařený rok 2017 a těší se na přátelská setkání v nadcházející závodní sezóně!

Text a mobilofoto: Míra Šimek