MMČR sajdkár a čtyřkolek se stěhuje do Stříbra

Neděle 26.6.2015 bude na Terénu svatého Petra ve Stříbře patřit nabitému programu Mezinárodního mistrovství České republiky sajdkár a čtyřkolek. Celodenní akce začne již v 8 hodin tréninky volnými a po nich kvalifikačními. Sajdkáry i republikové čtyřkolky pojedou dokonce kvalifikační závod. To nejlepší ale čeká na fanoušky odpoledne, kdy se od 13:00 začne servírovat vyvoněné závodní menu.

Největší rozruch vždy způsobí sidecarcross. Po odchodu bratrů Rozehnalů do sportovního důchodu se hledá nová vládnoucí posádka. Bratři Tomáš a Ondřej Čermákové se vloni dokázali vrátit do dlouhé zdravotní pauze a nyní konečně jedou kompletní sezónu. Vyhlásili útok na český titul a přední světové příčky. Zatím se jim plán daří, když v MS jsou průběžně sedmí a doma vedou MMČR. Největší konkurencí u nás jsou jim Lukáš Černý s Radkem Musilem, kteří ve Stříbře umí, takže se čeká atraktivní souboj.

Mezi republikovými střelci na quadech se rozhořela bitva o titul mezi vyrovnanou trojicí David Sůsa, Jakub Kostelecký a Jiří Kašpar. Ve Stříbře je bude chtít vyučit náš reprezentant v ME Zdeněk Poláček. Spolu s elitou budou startovat i veteráni, kteří mladíky řádně prohánějí. Nejlépe to letos jde obhájci titulu Jaroslavu Faktorovi.

Různorodý program dne doplňuje sajdkárkros hobby posádek a veteránů, představí se i juniorské čtyřkolky. Tradičním vloženým závodem bude motokros veteránů klasiků, kteří pojedou na tuzemských strojích zn. ČZ, Jawa a Eso.

O diváky bude jako obvykle bezvadně postaráno. Naprosto unikátní výhled na celou trať, pohodlný příjezd, parkování a přístup na závodiště, profesionální ozvučení a komentář k závodu od Petra Maršálka a Míry Šimka, bohatá nabídka občerstvení anebo volný vstup do depa – to vše jsou příjemnosti Terénu sv. Petra. Dospělí zaplatí za vstup 100 Kč (v této ceně je i tištěný program k závodu a parkování), mládež do 15 let jde zdarma. Pořadatelé z AMK Stříbro vás srdečně zvou k návštěvě - málokde si terénní závody užijete jako u nás!

Akce je spolufinancována městem Stříbrem, hlavními mediálními partnery jsou Tachovský deník a rádio Kiss Proton.

Důležité informace pro návštěvníky:

Časový plán akce: Casovy_plan_160626.pdf (25298)

Webová kamera na závodišti: http://www.amkstribro.cz/kamera/

Předpověď počasí: http://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/cz/plzensky/stribro-391/

Adresa závodiště: Palackého 643, 349 01 Stříbro

Příjezd na závodiště: 49.7713433N, 13.0126294E

Parkoviště je přístupné pouze po silnici č. 193 ze Stříbra směrem na Úněšov. Příjezd na závod je možný i po silnici č. 193 od Úněšova, parkovat je ale nutné před závodištěm na krajnici této cesty.

Z většiny směrů vás přivedou hlavní cesty do Stříbra na kruhový objezd u obchodů Lidl a Penny Market, kde najedete na silnici č. 193 výjezdem na Úněšov.

Samotné město Stříbro je výborně dostupné po dálnici D5, ze které sjedete na exitu 107.

Text: Míra Šimek
Foto a grafika: Václav Šůcha