Mezinárodní mistrovství ČR SIDE a QUAD

Nástup sezóny 2011 na úrovni mezinárodních závodů ČR byl pro tentokrát posunut do května 2011. Jak motokros, tak i SIDE a QUAD dorazily do Stříbra na konci jarního měsíce.

Dravé čtyřkolky mají i letos za úkol vychovávat ty nejmenší, proto dvě třídy JUNIOR I a II doplňovaly program závodů a aby toho nebylo málo, byl tu i vložený motokrosový závod Veterán KLASIK. Divák si tak nutně musel najít něco k doplnění, prohlídku depa, pozdravit staré známé, nebo se jen tak na něco zeptat mechanika, nebo jezdce.

Den závodu byl dlouhý. Povedlo se polojasné počasí, pořadatel měl trať neustále připravenou, a tak na dotaz jezdců padaly jednoznačné odpovědi: Je to tu „krásné“, Stříbro mám rád, říkal Lukáš Černý z posádky Side, náladu do závodění měli i Čermáci a nakonec uzdravení Rozehnalové, to byl závod Side jak se sluší a patří.

Quad jsou rok od roku technicky dokonalejší, rychlejší a dávají závodu velký rozměr.Jen si na ně divák musí zvyknout. A tak doplněk dne byli veteráni „KLASIK“ . Tváře tolik známé a motorky tolik pěkné! Ale už bohužel rychlost a styl jízdy už je jiná a jiný než tomu je u dnešního současného motokrosu.

Svatopetrským terénem tak znovu proplul jeden ze seriálů čtyřech a třech kol. Byl to pěkný závod a kdo byl, udělal dobře. Na ten čistě motokrosový závod se těšme 4. září 2011. Střediska motokrosového sportu Nepomuk, Benátek Nad Jizerou a Chomutova přivedou závěrem sezóny to nejlepší, co ve střediscích bude a věřte mi, bude se znovu a znovu na co koukat. Už třeba jen na skok přes silnici.

Nashledanou se s Vámi těší Vaše AMK Stříbro

Vaše AMK Stříbro

Více fotek zde