Zimní soustředění MX 2012-2013

Závěr motokrosového roku 2012 byl strhující, viděli jsme závod MM ČR DRUŽSTEV, následovala měsíční výstava „Slavných momentů motokrosu terénu sv.Petra“, zorganizovali jsme autogramiádu mistrů republiky v motokrosu Rudolfa Weschty-Mistr ČR Junior, Petra Smítky, Mistr ČR MX2 Inter a dokonce jsme závěrem výstavy promítli v kině Slávia ve Stříbře filmové dokumenty o motokrosu 60-tých a 70-tých let spolu s živým komentářem závodníků, kterým byl Miloslav Souček a Jiří Churavý.

Začátkem prosince, při obnovení ledové plochy ve Stříbře, se motokrosaři sešli znovu a to při druhém ročníku hokejových klání.

Aby toho nebylo málo přišel s nabídkou Jiří Churavý uspořádat „Zimní soustředění“ jezdecké reprezentace ve Stříbře. Byly stanoveny dva termíny. Prvním termínem byl datum 26.12.-30.12.2012, druhým termínem 2.1.-6.1.2013. Ubytování poskytl penzion GIS, Dobroslava Berouna, gastro-servis Beseda Stříbro, hlavním trénérem byl Jiří Churavý, kondičním trenérem Milan Rajka, asistentem trenéra byl Jiří Janovský, lékařem Běla Churavá a masérem paní Machalová. Mezi účastí jezdců byli: Petr Smítka, Rudolf Weschta, Filip Podmol, Jan Vondrášek, Václav Nedvěd, Miloš Nedvěd a Jaroslav Nedvěd.

Běh, jízda na kole, posilovna, plavání, kondiční příprava, hokej. Byl to koncert, dopoledne, odpoledne znovu. Kvalitní přípravou se jezdci připravují k nástupu do seriálů Mistrovství ČR, Mistrovství Německa ADAC, Mistrovství Evropy a dokonce Mistrovství světa. Se zájmem se přijeli na přípravu podívat zástupci ČSMS paní Benešová spolu s Jirkou Hejtíkem, moderátorem Nova sportu.

Držme palce našim jezdcům a přejme jim mnoho úspěchů do motokrosového roku 2013.

Petr Maršálek