Českou MX sezónu otevře Merklín

Zatímco na stříbrském Terénu sv. Petra i řadě jiných tratí již několik týdnů běží čilý tréninkový provoz, závodní kolotoč tuzemské motokrosové sezóny se roztočí až v neděli 22.3.2015 v nedalekém Merklíně v okrese Plzeň - jih. Společný závod Merklínského poháru a přeboru SMS Praha, který se jede pod názvem VVL - Grosskopf Steelpro Cup 2015, nepochybně přiláká plné startovní rošty jezdců téměř z celých Čech a taktéž hojnou diváckou návštěvu.

Merklínští pořadatelé stojí letos před velkou výzvou v podobě finálového závodu MM ČR v motokrosu juniorů, ve kterém mimochodem budeme ve tř. do 50 ccm držet palce stříbrské naději Dominiku Kučeříkovi, jenž by neměl chybět na startu ani v nedělním závodě. V Merklíně tedy přes zimu nelenili a trať významně inovovali a prodloužili. Více o letošní sezóně prozrazuje předseda tamního klubu Werner Kříž ve veřejném prohlášení pro závodníky i diváky:

"Vážení příznivci motokrosu,
tímto bychom Vás chtěli všechny pozvat na první letošní závody v Merklíně. Pro letošní sezónu jsme připravili mnoho změn na Merklínské dráze, jednak jsme pročistili celou dráhu od křoví, které bránilo divákům ve výhledu, dále jsme prodloužili trať někam kolem 1500 metrů, čímž jsme se dostali časem na jedno kolo 1 min 50 sekund.

Dráhu jsme měli zavřenou od nového roku až do začátku března. Bohužel tím jsme museli odmítat žádosti o trénování na dráze. Trénování bylo povoleno pouze klubovým jezdcům, kteří trávili každou sobotu nesčetnými brigádnickými hodinami, za což jim a všem členům klubu velmi děkuji.
Pro letošní sezónu došlo oproti loňské k nemalým změnám. Na závod se musí přihlásit jezdec pouze s platnou licencí AČR pro rok 2015. Pohár AVZO, který jsme jeli v loňském roce, letos opět pokračuje a bodováno pro pohár bude „5 závodů“ a prvním je hned zmiňovaný 22. březen 2015, který jedeme společně s SMS Praha VVL. Další závod bodovaný pro pohár AVZO je 10. května 2015 v Tupadlech opět společně s SMS Praha. Pak máme v Merklíně dva samostatné pohárové závody a to 16. května 2015 a 14. června 2015. Poslední bodovaný závod do poháru AVZO bude 22. srpna 2015 v Hradišti u Klatov společně s SMS Praha. A naším posledním závodem v Merklíně v roce 2015 bude „Mezinárodní mistrovství České republiky juniorů“, které se pojede 26. září 2015. Tomuto závodu věnujeme nejvíce času a změn na dráze.

Vyhlášení poháru  AVZO  bude ještě upřesněno, kdy a kde se dozvíte během sezóny.
Dále bych chtěl požádat všechny závodníky, kteří přijedou na závody, které se konají 22. března 2015 v Merklíně, aby nám přejímku co nejvíce zjednodušili tím  - kdo má možnost -  aby se přihlásil již v sobotu den před závodem tj. 21. března 2015. Přejímka bude probíhat v sobotu od 17 hod do 21 hod a v neděli ráno od 6 hod do 8 hod. Jsou to první závody, na kterých bude zároveň pan Vizinger rozdávat licence.
Motokros klub Merklín v AČR se těší na Vaši účast."

Dodejme ještě, že nedělní podnik bude hlídat časoměřičská skupina Cobra Time Plzeň a ozvučení s komentářem si berou na triko Petr Maršálek & Míra Šimek.

Také blížící se duben přinese příznivcům motokrosu zajímavou nabídku. Již 12.4. odstartuje v Kramolíně u Nepomuku Přebor Čech MOTUL CUP 2015. Tento seriál bude mít své další zastavení 26.4. na Plzeňsku v Kříších u Břas, kde se diváci kromě kvalitního motokrosu dočkají i zajímavého doprovodného programu za účasti legend tohoto sportu jako jsou pánové Churavý, Velký, Baborovský nebo Falta.

 

Ve Stříbře poprvé spadne startovací zařízení při tradičním Poháru sv. Petra, který se jede v sobotu 18.4. Diváci mají vstup zdarma, občerstvení bude zajištěno. Prosíme při návštěvě dbejte na svou bezpečnost, provoz na silnici nebude přerušen! Další díl stříbrského poháru navazuje hned 2.5.2015. Všechny termíny závodů samozřejmě najdete zde na webu v sekci Kalendář.

Text: Míra Šimek
Foto: Petr Maršálek