Zahynul Miloš Morávek

V sobotu 20.11.2021 tragicky zahynul Miloš Morávek starší. Život našeho kamaráda a člena výboru klubu velmi předčasně ukončila dopravní nehoda, jejíž nejasné okolnosti dosud vyšetřuje Policie ČR. O události informovala i celostátní média, jako např. zpravodajský server iDnes: www.idnes.cz/plzen/zpravy/mrtvy-cyklista-lhota-u-stribra-sytno.A211120_163747_plzen-zpravy_bse

Poslední rozloučení se zesnulým proběhne ve středu 1. prosince 2021 na hřbitově ve Stříbře ve smuteční síni. Ta bude pro veřejnost otevřena od 11:00 do 12:00. S ohledem na okolnosti a protiepidemická opatření nebude organizován smuteční obřad, bude ale umožněn postupný individuální vstup lidí do smuteční síně pro vykonání tiché piety.

  

Celý život kolem motokrosu - i tak by šlo popsat příběh Miloše Morávka. Asi k tomu byl tak nějak přirozeně předurčen díky otci a starším bratrům. Jsou na to i písemné důkazy. Například v diváckém programu závodu mistrovství Československa družstev ve Stříbře 1. října 1988 je pochvalně zmiňován táta Hanuš Morávek, který od r. 1958 nepřetržitě 30 let vykonává funkci vedoucího depa a do pořadatelského umění už zaučil i své tři syny.

Miloš, nejmladší z nich, poznal motokros dokonale nejen jako pořadatel, ale také jako závodník a divák. Uměl si terénní závody užít, i když to často pro něj znamenalo zároveň u toho pracovat a plnit si organizátorské povinnosti. Ale stálo to za to, a tak také svého syna Miloše přivedl k motokrosu. Je to docela unikátní rodinná historie - už tři generace Morávků se obětavě starají o pokračování slavného příběhu Terénu sv. Petra a stříbrského klubu. Těžko nejen na Stříbrsku hledat rodinu více oddanou tomuto krásnému sportu!

Miloši, odpočívej v pokoji. Budeš nám vždycky chybět, kamaráde!

M. Šimek