Vyšla kniha Miloslava Součka SRDCOVÉ ESO

Na pulty obchodů doslova před několika dny dorazila knižní novinka od naprosto nečekaného autora. Spisovatelem totiž není profesionál. Vlastně je, ale ve zcela jiném oboru – v terénní jízdě na motocyklu. Vzpomínky na svá závodnická léta sepsal Miloslav Souček, jeden z nejlepších československých soutěžních a motokrosových jezdců 50. a 60. let 20. století. (Stručný přehled jeho sportovní kariéry najdete na našem webu zde: Souček)

Možná nejznámější stříbrský občan v oněch dobách vložil veškerý svůj um a jezdecké srdce do služeb značky ESO a pomohl její terénní motocykly dostat do absolutní světové špičky. Nejeden čtenář bude pravděpodobně příjemně překvapen, že Souček svůj unikátní příběh nyní vypráví se stejnou bravurou a lehkostí, jakou ukazoval nadšeným divákům kolem tratí za řídítky divišovských strojů.

Poutavé čtení na celkem 340 stranách doprovází bohatá sbírka dosud neznámých fotografií z autorova archívu. Potěší také hodnotné zpracování knihy, která je na kvalitním papíru a s pevnou vazbou. Novou povinnou četbu každého motoristického fanouška pořídíte za 350 Kč ve stříbrském knihkupectví paní Brahové v Benešově ulici anebo u nás na klubovně na terénu v době tréninků.

Text: Míra Šimek
Foto: archív Miloslava Součka