Stříbro: 75. motokrosová sezóna přinese 4 závody

Stříbrský motokros v minulých sezónách sice trpěl pod rouškou pandemických zákazů, ale nakonec ani čínský koronavirus nedokázal zastavit provoz na Terénu sv. Petra. Krize je snad za námi, dostáváme se znovu do tempa! V roce 2022 uspořádá AMK Stříbro čtveřici podniků, které budou nepochybně patřit k tomu nejlepšímu, čeho se motoristický fanoušek dočká v širokém regionu.

Začínáme v sobotu 7. května v retro stylu, neboť se u nás po pěti letech opět představí prestižní série ECMO Classic European Championship. Třídílný evropský šampionát veteránů klasiků ve Stříbře zahajuje sezónu 2022, a tak se českým reprezentantům nabízí šance otevřít ročník dobrým výsledkem na domácí půdě. O zábavu diváků se navíc postará stunt show Richarda Mošny a jeho neposedné čtyřkolky!

O měsíc později se v neděli 12. června přeorientujeme na současný motokros, protože budeme hostit závod Kovošrot Nepomuk Západočeského přeboru! Letos má oblíbený regionální seriál přiděleny převážně jarní termíny, a tak ve Stříbře půjde již o čtvrtý z celkových šesti podniků. Netřeba zvlášť připomínat, že početná enkláva domácích závodníků se bude chtít blýsknout úspěchem před svými fanoušky.

Po prázdninách v sobotu 3. září dostane ještě jednou prostor „vintage“ podoba motokrosu, kterou k nám doveze seriál Classic Motocross CZ. Vloni se těchto závodů ve Stříbře zúčastnil Harry Everts, což způsobilo malou senzaci.

Na závěr sezóny poté v rychlém sledu přijde oblíbená podzimní klasika – sdílené finále přeborů západočeského a středočeského. V neděli 11. září to pochopitelně bude znovu divácky vděčné klání na velké trati, takže odvážní motokrosoví rytíři si budou muset poradit i s probuzenou „stříbrskou bestií“!

Pořadatelé z AMK Stříbro srdečně zvou k návštěvě Terénu sv. Petra! A nezapomeňte, že nás můžete sledovat také na Facebooku.

Text: Míra Šimek
Foto: Pavel Šroubek, Monika Šavlová, Jan Šroubek