Start do roku 2022

Tradiční novoroční motokrosové rozjížďky pořádané AMK Stříbro na Terénu sv. Petra se zúčastnilo hned čtrnáct jezdců. Pořadatelé předpokládajíce, že většina jezdců bude lehce znavena po probdělé silvestrovské noci, připravili závodní trať pouze v horní části terénu.

Deštivé a teplé počasí posledních dní jim ušetřilo spousty práce s jinak nutnou přípravou. Po prvních několika kolech byla trať rozorána přesně tak, jak si srdce každého správného motokrosaře přeje.

Do dálky lítající bláto nakonec donutilo většinu závodníků odhodit brýle a se třemi soutěžními jízdami se poprat dle svých možností a dovedností takzvaně naostro.

Přestože je celá akce pojata coby „srandamač“, jezdci mezi sebou chvílemi sváděli stejné boje jako by se jednalo minimálně o mistrovství republiky. Po odmávnutí posledního kola celého odpoledne si ale svorně všichni podali ruce.

Akce se zúčastnily i nové motokrosové naděje. Teprve čtyřletý Tomík Válek a ještě o pár měsíců mladší Petřík Valeš proháněli svoje stroje na okruhu v prostorách depa a všem dokazovali, že geny se prostě nezapřou.

O pár let starší David Hroch patřil věkově stále mezi „malé“, ale celý závod odjezdil na trati společně s velkými jezdci a zahanbit se rozhodně nenechal.

Po vyhlášení vítězů ve třídě „velkých“, kdy na stupeň nejvyšší vystoupal Jirka Valeš, druhé místo obsadil Jan Jarolím a třetí Miroslav Staněk, došlo na společné skupinové foto členů AMK, jezdců, jejich přátel, rodin a fanoušků.

Závěr celé akce měl patřit oslavě narozenin. Motokrosová legenda Miloslav Souček se zde chystal s přáteli oslavit v předstihu o den dříve již 91. narozeniny. Popřát mu přijel i jeho dlouholetý kamarád Ruda Bártl z Plané. Bohužel stříbrský závodnický matador se nakonec z akce omluvil, neb ho skolila viróza.

Na dálku tak všichni společně na Mílu vzpomínali a prostřednictvím Tachovského deníku mu posílají přání brzkého uzdravení a mnoho síly a zdraví do dalších let.

Text a foto: Monika Šavlová
Zdrojový článek a kompletní fotogalerie: tachovsky.denik.cz/ostatni_region/podivejte-se-ve-stribre-zahajili-novy-rok-motokrosovym-zavodem-20220101.html?fbclid=IwAR0DQyTlBsXMxqHQTYjUF9PSEfidp8U9YRiIxDaeLBfJhmkm4FbJNb6EEA8