Podzimní vrchol: velké západočeské motokrosy

Kříše + Stříbro – silná kombinace oblíbených závodních tratí špičkové republikové úrovně nabídne společné vyvrcholení dvou motokrosových přeborů. Středočeský MOTUL Cup a jeho spřátelený Kovošrot Nepomuk západočeský přebor totiž spojily své cesty letošní sezónou do velkého finálového dvojzávodu.

Tyto prestižní krajské přebory pod sportovní autoritou Autoklubu ČR představují pro řadu jezdců poslední šanci, jak v covidem narušeném ročníku dosáhnout ceněných seriálových úspěchů. Z tohoto pohledu se naskýtá neobvyklá příležitost zejména v západočeském přeboru, kde je shodou okolností odjet pouhý jeden podnik, takže se bude bojovat ještě o dvě třetiny seriálových bodů. Zároveň se pojede na kvalitních drahách a před tradičně hustě zaplněnými ochozy. Ve vzrušující nabídce je vše, co lze od opravdového vrcholu sezóny očekávat!

Prvním dílem atraktivní terénní show bude v neděli 26. září 2021 bitva v Kříších u Břas na severním Plzeňsku. Motokros na trati V Podhájí si pravidelným dubnovým termínem vymohl pozici jarní „klasiky“, nicméně protentokrát se musel o pár měsíců posunout kvůli pandemickému lock-downu.

Kříše se tak následkem termínových šachů stávají zajímavou předehrou finálového klání ve Stříbře 16. října 2021. Zdejší Terén sv. Petra si už řadu let drží pozici závěrečné podzimní „klasiky“, a tak jezdci i fanoušci mají zcela jasnou představu, jak takové velké přeborové finále má vypadat a proč si jej nechtějí nechat ujít!

Úvodní díl přeborového finálového double je jasnou volbou v motokrosovém programu neděle 26. 09. 2021. Hostitelský Motoklub Kříše v AČR již léta potvrzuje svůj vysoký pořadatelský standard. Pohledná a rozmanitá přírodní trať je vyšperkována několika obřími skoky a tradičně se chlubí velmi dobře připraveným povrchem.

Atraktivní sportovní program a očekávané teplé a slunečné počasí nepochybně přiláká do Kříší opět davy diváků. Atmosféra vybičovaná výkonným ozvučením a komentátory Petrem Maršálkem a Mírou Šimkem tak hravě překoná řadu mistrovských podniků. Pro fanoušky je dále připraven kvalitní servis v podobě parkování blízko závodiště, sociálních zařízení anebo pestré nabídky občerstvení a prodejních stánků s motoristickými doplňky.

Na startovním žebříku se postupně vystřídají hlavní dospělé třídy MX1 a MX2 nejen v „ostré“ verzi pilotů národních a mezinárodních licencí, ale dojde i na jezdce s hobby licencemi. Pestrou přehlídku výkonnostního motokrosu doplní veteráni a junioři kubatur 65 a 85 ccm. Denní program začne v neděli v 8:00 volnými tréninky. Přituhovat začne v 10:00, kdy se rozběhnou měřené kvalifikační tréninky. Start závodních rozjížděk je naplánovaný na 12:45. Konec závodů a vyhlášení nejlepších bude zhruba v 18 hodin.

Představu o situaci v MOTUL Cupu po 4 odjetých závodech si můžete udělat na webu seriálu zde: www.motulcup.cz/2021-3-pr%C5%AFb%C4%9B%C5%BEn%C3%A9

Výchozí stav v Kovošrot Nepomuk západočeském přeboru je vidět v následujících výsledcích z úvodního podniku v Kramolíně:
85 ccm.pdf (333295)
HOBBY MX1 - MX2.pdf (558803)
MX1 - MX2.pdf (544786)
VETERÁN.pdf (378489)

Pořadatelé srdečně zvou k návštěvě! Přijďte se pobavit, než to zakážou! :-)

Text: Míra Šimek
Foto: Jana Terešáková