Odstartoval Motul Cup

Letošní přebor sdružených SMS motokrosu středních, severních a západních Čech se opět jede pod názvem MOTUL Cup. Zatímco stříbrský Terén svatého Petra bude tradičním hostitelem finálového podniku v pozdním podzimním termínu 23.10., úvodní závod se odjel v brzkém jarním termínu 19.3. v Krásné Lípě u Chomutova. Po MMČR druhý nejvýznamnější tuzemský seriál tak pozná své konečné pořadí až po rekordních více než 7 měsících závodní sezóny.

Severočeský otvírací závod se odjel na hlinité a kamenité trati, která patří mezi ty technicky a fyzicky náročné, kde nezřídka chybují i zkušení piloti. Tvrdé pády postihly řadu závodníků a nevyhnuly se ani stříbrským zástupcům, kterých dorazila početná skupina. Nejhůře z našich dopadl Jakub Kos, kterému zlomená klíční kost prozatím zastavila sezónu. Naopak nejlépe si vedl Jan Jarolím při obnovené premiéře ve třídě Hobby MX1. Svou yamahu s číslem 424 vodil v obou rozjížďkách na nejpřednějších pozicích tak rychle, až jej i předseda klubu musel trochu krotit. Nakonec z toho byla pro Honzu výtečná stříbrná příčka. Blahopřejeme!

Dalším závodem krajského přeboru bude 10.4. Kramolín u Nepomuku. Po něm se hned za týden v neděli 17.4.2016 pojede jarní klasika v Kříších u Břas. Domácí stránky seriálu najdete zde: www.motulcup.cz/

Text: Míra Šimek
Foto: Lucie Jarolímová (celá galerie zde: luciejarolimova.rajce.idnes.cz/Krasna_Lipa_-_Motul_Cup_-_19.3.2016/#)