Kultovní Stříbro opět v kalendáři MMČR side+quad

Česká republika si letos připomíná řadu významných dějinných událostí, které se odehrály v rocích, jejichž letopočet končil číslicí 8. Motokrosoví příznivci by z nich vybrali za nejvýznamnější milník rok 1948. Tehdy se ve Stříbře jel vůbec poprvé Terén sv. Petra. Závod se uskutečnil 18. července a stal se úspěšnou premiérou motokrosu v celém tehdejším Československu.

Ovšem než se dočkáme uplynutí rovných 70 let od této události, rozeběhne se na slavném stříbrském závodišti rekordní 71. sezóna. Pořadatelé z místního AMK si skvostným programem jubilejního roku 2017 nasadili laťku hodně vysoko a motoristická veřejnost již netrpělivě očekává, zda se také ta letošní sedmdesátka dočká nevšední oslavy.

Přestože venku zatím vládne zima a závodní přestávka, činovníci terénního motocyklového sportu jsou v jednom kole. Právě totiž vrcholí vyjednávání nad kalendáři podniků. Jako první se povedlo domluvit MMČR sajdkár a čtyřkolek. Šampionát si pro svou kultovní zastávku ve Stříbře vybral neděli 20. května 2018. Více nyní z rozpracovaných kalendářů nelze prozradit.

Ještě než se začne závodit, připravil si AMK Stříbro pro své členy výroční schůzi. Konat se bude ve stříbrské Besedě v sobotu 3.3.2018 od 11 hodin.

Text: Míra Šimek
Foto: Pavel Šroubek, Monika Šavlová, Václav Šůcha