Kučeřík znovu Sportovní hvězdou Deníku

Přišel, viděl, zvítězil. Platilo vloni. Znovu přišel, znovu viděl a znovu zvítězil. To platí letos. Tím opakujícím se vítězem je Dominik Kučeřík, motokrosař. Na galavečeru Nejlepšího sportovce Tachovska 2016 v Boru ve čtvrtek 2.2.2017 byl sice zprvu moderátorem inovativně označován motokrosistou, to ale příliš nevadilo a nikoho nezmátlo. Nakonec se moderátorista kupodivu sám od sebe propracoval až k obvyklému pojmenování sportovce závodícího na speciálně upraveném motocyklu na uzavřených terénních okruzích. :-)

 

Talentovaný mladý motokrosař ze Stříbra má za sebou povedenou přestupovou sezónu. "Domča" v ní přeskočil do kubatury 65 ccm a na stroji KTM si dojel pro vítězství v seriálu jihočeského krajského přeboru. Za dobrou práci si jezdec reprezentující tým Autoservis Kučeřík vysloužil nominaci mezi nejlepší sportovce Tachovska roku 2016. Tak rozhodli regionální sportovní funkcionáři. Během slavnostní prezentace nejlepších zaplněný sál borského zámku uznale tleskal začínajícím i zkušeným zástupcům rozličných disciplín. Mezi hrdými gratulanty nechyběl ani stříbrský starosta Bc. Karel Lukeš.

 

Z nejlepších sportovců si v minulých týdnech mohli čtenáři Tachovského deníku vybrat svoji Sportovní hvězdu roku 2016. A jejich volba padla - pro nás, motoristické příznivce, zcela logicky - na juniorského pilota Dominika Kučeříka. Přestože je benjamínek a v regionu držíme palce poměrně početné skupině kvalitních motokrosařů rozmanitých výkonnostních a věkových kategorií, dokázal Domča zaujmout a získat hlasy od čtenářů oblíbených regionálních novin. Čtenářskou cenu pro Sportovní hvězdu na úvodní fotografii předává Jiří Kohout, šéfredaktor Tachovského deníku.

 

Sportovci z Tachovska předvedli loni kvalitní výkony. Držíme jim palce i v začínajím roce 2017! AMK Stříbro bude nápomocno motokrosařům vytvářením co nejlepších tréninkových podmínek na Terénu svatého Petra a pořádáním atraktivních závodních podniků. Věříme, že se u nás fanoušci dočkají těch nejemotivnějších okamžiků, jimiž jsou úspěchy jezdců na své domácí trati. Referovat o jubilejní 70. motokrosové sezóně ve Stříbře bude opět náš tradiční mediální partner - Tachovský deník.

Text: Míra Šimek
Foto: Jindřich Sýkora (Tachovský deník)