Kučeřík začal 3. místem z Horažďovic

První mistrovský závod sezóny, poprvé za Orion Racing KTM – a hned stupně vítězů! Takto úspěšně načal MMČR juniorů v motokrosu stříbrský talent Dominik Kučeřík (KTM, st. č. 537). Seriálový „otvírák“ obstaraly v neděli 6. června 2021 západočeské Horažďovice. Stříbro zde mělo zastoupení ještě v nejmenší kubatuře do 50 ccm, kde se blýskl velmi dobrým 9. místem David Hroch (KTM, st. č. 12).

Na „Domču“ čeká už třetí sezóna v sedle terénního motocyklu KTM o objemu 85 ccm. V této kubatuře tak bude patřit mezi nejstarší, nejzkušenější a nejrychlejší závodníky. V loňském juniorském šampionátu to dotáhl na konečné 5. místo, v letošním roce troufá útočit na medailový výsledek. Na „osmdesátky“ přitom čeká nevídaná porce mistrovských závodů, protože kromě sedmi podniků „juniorky“ je tato kubatura nově zařazena také do programu šesti akcí seniorského MMČR. A jelikož koronakrize ukradla prakticky celé jaro, je závodní harmonogram pořádně zahuštěný. O prázdninách bude mít Dominik pouze 2 víkendy bez mistrovských bojů.

Vladimír Kučeřík, otec, sponzor a mechanik v jedné osobě, sděluje čerstvé novinky: „Domča bude závodit za nový tým. Z toho máme velkou radost. Pár dnů před startem sezóny jsme se domluvili na spolupráci s týmem Orion Racing KTM. V Česku je to absolutní špička. Jezdí za ně Petr Bartoš a také Jonáš Nedvěd, který je teď pro Dominika parťákem a trenérem v jednom. Hlavním manažerem Orionu je slavný Petr Kovář, který v 80. letech patřil do světové špičky. Je to pro nás čest a závazek, abychom takovému týmu neudělali ostudu!“

Dění na trati v Horažďovicích bylo zajímavé, přestože stupně vítězů dle očekávání obsadili největší favorité. Za suverénním loňským vicemistrem republiky Vítězslavem Markem (KTM) vyrovnaně bojovali Dominik Kučeřík a Martin Závrský (KTM). Ještě několik kol před cílem druhé jízdy to vypadalo na celkové stříbro pro Kučeříka, ten ale tlaku Závrského nakonec neodolal.

Český juniorský šampionát pokračuje 19.6. v Jiníně u Strakonic.

Výsledky MMČR juniorů v motokrosu, Horažďovice, 6.6.2021:

50 ccm: 1. Nohavica – 50 b, 2. Janči (SVK), 3. Fíla – oba 42 b, ... 9. Hroch – 23 b

65 ccm: 1. Pojar, 2. Výleta, 3. Meyer (GER)

85 ccm: 1. Marek – 50 b, 2. Závrský – 44 b, 3. Kučeřík – 40 b

125 ccm 2T: 1. Pergel (HUN), 2. Mikula, 3. Máj

MX2 Junior: 1. Rathouský, 2. Jakob (HUN), 3. Gwerder (SUI)

Ženy: 1. Vítková, 2. Kapsamer (AUT), 3. Simonová

Text: Míra Šimek
Foto: Jana Terešáková, archiv DK537