Kučeřík Sportovní hvězdou Deníku 2015

Mezi řadou nominovaných v kategorii „Jednotlivci mládež“ vybrali čtenáři Tachovského deníku za „Sportovní hvězdu Deníku 2015“ stříbrského motokrosaře Dominika Kučeříka. Žák 3. třídy ZŠ Gagarinova si mohl prestižní ocenění převzít na domácí půdě, protože letošní slavnostní večer projektu „Nejúspěšnější sportovec roku 2015“ proběhl 3.2.2016 ve stříbrském KD. Kromě Kučeříka vystoupilo na podium i mnoho dalších stříbrských sportovců a jejich kolektivů, takže se nejen místní publikum mohlo v přehlídce nejlepších na vlastní oči přesvědčit, že heslo „Město Stříbro – město sportu“ není jen prázdným sloganem.

   

Talentovaný 9-letý Dominik je nejmladším pokračovatelem zdejší tradice výchovy vrcholových motokrosových závodníků. Stříbrský přínos tomuto populárnímu terénnímu sportu totiž nespočívá jen v pořádání závodů nepřetržitě od roku 1948, ale po stejnou dobu je město a přilehlý region líhní špičkových jezdců, kteří sbírali a sbírají vavříny na republikové a často i mezinárodní úrovni. Úspěšný příběh začali Souček, Hřebeček, Válek, dnes v něm pokračují Smítka s Weschtou, a v budoucnu další kapitoly připíše třeba právě „Domča“.

   

Každopádně stříbrský elév má za sebou velmi dobrý start v té nejmenší motokrosové kategorii do 50 ccm. Vloni svou malou KTM s automatickým řazením dovezl na první místo v přeboru SMS motokrosu Praha a v MMČR juniorů byl po dvou vynechaných závodech na celkovém 10. místě. Letos na něj čekají nové výzvy. Pro italskou CSM Moto Factory se stává testovacím jezdcem s tovární podporou pro mezinárodní závody ve třídě do 50 ccm a k tomu se musí naučit i na větším stroji do 65 ccm, kde už jej čeká klasická převodovka. Pojďme držet palce, aby mu nadšení do závodění i tréninku vydrželo nadále stejně jako jedničky ve škole.

Text a rychlé foto z mobilu: Míra Šimek