Hostíme akční Západočeský pohár

Počínající jaro nabídne úvodní představení 72. sezóny na Terénu sv. Petra ve Stříbře. Unikátní přírodní amfiteátr pravidelně ožívá fascinující atmosférou terénních motocyklových závodů již od roku 1948 a ani letos neplánují pořadatelé z AMK Stříbro žádnou odstávku. V neděli 7. dubna 2019 se o pořádnou závodní show postará „Blue Smoke a Trio-D Západočeský pohár“. Ten u nás v r. 2016 začínal svou zatím úspěšnou historii. Přestože je určen převážně mladým a začínajícím jezdcům, stal se oblíbeným kolbištěm i pro již zkušené motokrosaře. Ti všichni předvedou spoustu adrenalinové akce na trati vedoucí pouze ve spodní části kotliny.

Standardními soutěžními kategoriemi jsou junioři na strojích 65 a 85 ccm, hobby jezdci kubatur MX1 a MX2, veteráni (věk nad 40 let) a nebude chybět ani rychlá třída Open pro piloty národních a mezinárodních licencí. Program bude svižný, ale závodníci se zároveň patřičně zapotí v jízdách přeborové délky. Celodenní program zahájí v 8:00 volné tréninky, po nich se pojedou od 10 h kvalifikační měřené tréninky. Samotné pohárové rozjížďky startují od 12:30 h. Kompletní časový plán naleznete níže nebo třeba na klubovém Facebooku.

Kromě sportovní zábavy Terén sv. Petra nabídne divákům tradiční komfort, ať už jde o jinde nevídaný výhled na celou trať, bohatou nabídku občerstvení, prostorné parkoviště, kulturní sociální zařízení anebo výkonné ozvučení oživené komentářem Petra Maršálka a Míry Šimka. Mládež do 15 let má vstup zdarma, dospělí zaplatí 100 Kč. V ceně je zahrnuto i parkování, tištěný program a vstup do depa jezdců.

Pořadatelé z AMK Stříbro srdečně zvou všechny příznivce k návštěvě. I když to tentokrát bude bez "bestie", stejně si nikde jinde motokros neužijete jako u nás! :-)

Důležité informace pro návštěvníky:

Časový plán akce: Časový plán Zpč pohár Stříbro.pdf (239967)

Webová kamera na závodišti: dočasně mimo provoz

Předpověď počasí: www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/cz/plzensky/stribro-391/

Adresa závodiště: Palackého 643, 349 01 Stříbro

Příjezd na závodiště: 49.7713433N, 13.0126294E

Parkoviště se nachází v těsné blízkosti dráhy a je přístupné pouze po silnici č. 193 ze Stříbra směrem na Úněšov. Při průjezdu Stříbrem se nelekněte uzavírky silnice kvůli závodu a pokračujte směrem ke kostelíku sv. Petra až k pořadatelům vybírajícím vstupné. Při plánování příjezdu prosíme berte v úvahu riziko dopravní zácpy, která se obvykle kolem poledne začne tvořit na cestě od města. 

Příjezd na závod je možný i po silnici č. 193 od Úněšova, parkovat je ale nutné před závodištěm na krajnici této cesty.

Úplní nováčkové by ještě měli vědět, že z většiny směrů Vás přivedou hlavní cesty do Stříbra na kruhový objezd u obchodů Lidl a Penny Market, kde najedete na silnici č. 193 výjezdem na Úněšov. Samotné město Stříbro je výborně dostupné po dálnici D5, ze které sjedete na exitu 107.

Text: Míra Šimek
Grafika: Blue Smoke
Foto: Jan Šroubek