Dominátor je k nezastavení!

Čerstvě 12-letý motokrosař Dominik Kučeřík vstupuje do finální části sezóny. Trojnásobná Sportovní hvězda Deníku má za sebou úspěšné jaro i léto. V kubatuře do 65 ccm se mu na stroji Husqvarna prostě trvale daří. Prosadil se do republikové elity a připsal si dokonce několik reprezentačních startů.

Talentovaný mladík se v severozápadní zóně mistrovství Evropy do 65 ccm pokusil o malý zázrak v podobě postupu do jednorázového celoevropského finále EMX65. Bohužel přes silnou konkurenci a písčité tratě této zóny cesta na vrchol nevedla. „Domča“ si alespoň spravil chuť v závěrečném klání na hlíně slovenského Sverepce, kde dojel na 11. místě. Třešničkou na dortu mezinárodních startů byla červencová účast na celosvětovém festivalu malých motokrosařů MX Master Kids konaném ve Francii. Ve velmi početné konkurenci se Kučeřík dokázal probít až do „zlatého“ finále, kde skončil na 5. pozici.

 

Během září a října čeká na Dominika závěr sezóny. Soustředí se v něm na úspěšné dovršení tuzemských seriálů. Jako první přišel na řadu MOTUL Racing Západočeský přebor, který pro juniory končil již 8.9. v Kraslicích. Stačilo by tam zajet na jistotu pro 9 bodů, a tak potvrdit titul krajského přeborníka. Ale nebyl by tím správným „Dominátorem“, kdyby do toho nešel naplno! Přestože přijel bez odpočinku po atletickém mítinku v Brně, Kučeřík i v Kraslicích konkurenci deklasoval a plným bodovým ziskem zakončil vítězný seriál. Mimochodem Dominik ukázal na zmíněných brněnských závodech vynikající fyzickou kondici a pohybové umění. V celorepublikovém přeboru základních škol nastoupil v atletickém víceboji proti o 1 až 2 roky starším hochům a prosadil se na 5. pozici.

O týden později se mu v motokrosu dařilo ve Voticích, které byly předposlední zastávkou Jihočeského krajského přeboru. Domča se také tam představil v dresu Motosportu Chýnov a své narozeniny oslavil suverénním vítězstvím v obou jízdách. V přeborovém pořadí jej trochu sráží 2 vynechané podniky, přesto se ve finálovém závodě bude bít jako lev a z aktuální třetí pozice zkusí zaútočit dokonce na obhajobu titulu.

Bronzová pozice aktuálně patří Dominikovi také v běžícím juniorském MMČR. V něm chybí do konce ročníku 2 podniky. I zde se bude snažit o co nejlepší výsledky. Medaile z tuzemského šampionátu by byla pro mladého sportovce z Tachovska skvělým završením závodní kariéry ve třídě do 65 ccm.

Text: Míra Šimek
Foto: archiv Vladimír Kučeřík