70. narozeniny AMK Stříbro

Automoto klub Stříbro v AČR, pobočný spolek Autoklubu ČR, si letos připomíná 70. výročí od svého založení. Ustavující valná hromada Autoklubu ve Stříbře totiž proběhla 3. května 1947 v dnes již bývalém hotelu Evropa. Pro změnu fungující hotel U Branky hostil v sobotu 4. března 2017 výroční členskou schůzi, která potvrdila, že stříbrský klub není ani ve věku 70 let vetchým starcem, ale naopak činorodým spolkem směle hledícím do budoucnosti.

Předseda klubu, Miroslav Vraný, přivítal členskou základnu a poblahopřál letošním jubilantům. Významného životního milníku se tento rok dočkávají Mgr. Alena Vindušková, Jolana Becherová, Jiří Fürbacher, Josef Jakovec a Jan Jamrich. Slavnostní ráz schůze podtrhla účast stříbrské závodnické legendy Miloslava Součka. Mohl tak rozdat mnoho podpisů do své nové knihy Srdcové eso, k jejímuž vydání AMK Stříbro přispěl.

Prostoru se pochopitelně dostalo i pracovní agendě. Hlavními "nesportovními" úkoly letošního roku bude rekonstrukce budovy pro časoměřiče a nákup pozemků, na kterých leží část depa jezdců. Na podzim 2017 čeká klub volební schůze, na které se bude rozhodovat o složení vedení na příští 4 roky.

Nemohl by to být správný jubilejní rok, kdyby ho AMK Stříbro neoslavilo skvělým závodním programem. Hned 4 prvotřídní podniky se odehrají na Terénu sv. Petra v jeho 70. sezóně. ME jednotlivců v klasickém motokrosu (6.5.2017) se pojede jako Memoriál Josefa Hřebečka a sportovní program bude doprovázet i setkání bývalých skvělých terénářů z celé republiky. MMČR sajdkár a čtyřkolek (18.6.2017) si prakticky neumí představit sezónu bez prestižní zastávky ve Stříbře. Vrcholný zážitek pak bude MMČR v motokrosu (20.8.2017), které Terén sv. Petra navštíví poprvé od roku 2012. Předposlední závod seriálu bude vzrušujícím diváckým šlágrem s potenciálem rozhodnout o titulech. Netřeba zvlášť zdůrazňovat, že motokrosová elita bude skákat přes silnici. Drastický stříbrský skok ožije i na závěr sezóny, kdy hostíme podzimní klasiku - finále sdruženého přeboru MOTUL Cup (15.10.2017).

AMK Stříbro srdečně zve fanoušky motoristického sportu k návštěvě závodů na Terénu sv. Petra. Ať už půjdete jednou nebo čtyřikrát, budete se pokaždé výborně bavit.